Tips til å finne riktig sofa

Trenger du ny sofa? Her på Møbelnett gir vi deg tips til å finne den helt perfekte sofa. Det er mange ting å tenke på når man skal kjøpe et stort møbel, og en sofa er intet unntak. En sofa er ofte stuens midtpunkt, og kan ha flere funksjoner. Sofaen brukes som oftest både når man skal ha gjester, se på film eller tv og noen bruker kanskje til og med sofaen som seng, ekstraseng eller gjesteseng. Da er det viktig at man finner helt riktig sofa til ditt behov!

Folk vektlegger forskjellige ting når de skal kjøpe ny sofa – noen ønsker en sofa som primært er god å sitte i, mens andre ønsker en sofa med fokus på design og utseende. Det er mange forskjellige muligheter og det kan være vanskelig å vite hvilken man skal velge. Enten om du er ute etter design, komfort eller helst begge deler hjelper vi deg med å finne den helt riktige sofaen! En sofa skal som sagt opprettholde mange forskjellige funksjoner.

Det er flere stilretninger man kan gå i når man skal velge sofa. Vil man ha det siste nye innenfor design eller en mer klassisk sofa som holder stilen lenge. En sofa kan være en stor investering, og derfor er det kanskje ikke alltid lurest bare å gå for det mest trendy hvis man vil ha mye for pengene og noe som varer lenge. En annen ting man skal ta hensyn til er sittekomfort. Det som er komfortabelt når man har gjester rundt kaffebordet er kanskje ikke det samme som er mest komfortabelt til en filmkveld, hvor man gjerne vil krype opp i og synke ned i sofaen. Sofaen skal med andre ord dekke en rekke ulike behov og man skal finne en som tilbyr å dekke de behovene som er viktigst for deg. Komfort, hvordan du sitter i sofaen, har også mye å si for designuttrykket. En minimalistisk, liten retrosofa kan for eksempel være nokså pen å se på, og passe godt inn i mindre hjem, men dekker kanskje ikke alltid behovet om den ultimate sittekomfort, ei heller er det nok plass til å ha mange gjester.

Hvor man skal bruke den? Hvor mange som skal bruke sofaen er også relevant å tenke på når man skal kjøpe ny sofa. Det skal jo helst være plass til alle. Enten om man er en større familie eller ofte har gjester, skal sofaen være et samlingspunkt i stuen. Det er nemlig stor forskjell på en toseter og en treseter sofa. Man kan også få en hjørnesofaer og sofaer med sjeselong som passer til å flere gjester.

Ta rommet i betraktning når du skal velge ny sofa. Det er viktig at man tenker på rommet når man skal velge ny sofa og velger en sofa som passer til rommet. Hvis du har en liten stue kan en stor sofa fort bli overveldende, samtidig som en altfor liten sofa kan se malplassert ut i et stort rom. Derfor er det viktig at du tar stilling til hva slags uttrykk du ønsker når du skal velge sofa. Ønsker du en illusjon om mye plass, kan et godt tips faktisk være å flytte sofaen ut fra veggen og ut i rommet så virker det mere luftig.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *