Slik tar du vare på sengen

Tips til vedlikehold av sengen

Når du står opp om morgenen har du kanskje gjort det til en god vane å re opp sengen

Vedlikehold av madrass og seng går i stor grad ut på å lufte og rengjøre med enkle grep. Det behøver hverken å være tidkrevende eller vanskelig å få madrassen til å vare lenger.

Vekt har også noe å si for når man eventuelt bør bytte ut madrassen. En tyngre person legger mer tyngde og dermed også mer slitasje på madrassen, og da kan man oppleve at madrassen skal skiftes ut noe oftere.

Hvis du for eksempel lider av støvmiddallergi, kan det være en god ide å gå til anskaffelse av en madrassbeskytter. En madrassbeskytter bør rengjøres ca 6 ganger i året og bidrar til et sunnere sengemiljø. Hvis du ikke lider av allergi, men gjerne vil forbedre sengens hygiene, kan en madrassbeskytter anbefales. Madrassbeskytteren beskytter mot søl, flekker, støv og eventuelle uhell og kan bidra til at selve madrassen får et mye lenger liv.

Snu madrassen! 

For å sikre seg at overmadrassen bevarer best mulig elastitet, skal den vendes og snus flere ganger i året. Dette gjør man for å sikre at stopningsmaterialet ikke setter seg. Det mange ikke vet, er at madrassen skal snus ganske ofte for å sikre jevn slitasje og unngå groper og samlinger av stopning. Hvis du har en madrass med fjæring, kan det også hjelpe å få fordelt slitasjen jevnt å fjærene – for å sikre seg at madrassen holder lenger.

Når du snur madrassen bør du også støvsuge den på alle kanter og i sprekker. Dette gjør at du kan nedkjempe støv og støvmidd som har en tendens til å bosette seg i madrassen.

Slik vender du madrassen

Madrassen skal snus 180 grader flere ganger i året. Det er lurt å vende madrassen en omgang hver gang man dreier den. Det er en god ide å bytte mellom fot- og hodeende flere ganger i året.

 

Et sengeteppe kan være dekorativt og skape en ryddig følelse i soverommet, men visste du at man

 

Støvsug madrassen

Sørg for å ha luft under madrassen

En madrass burde alltid være på en ribbebunn for å sikre optimal lufting og for å unngå at fukt samler seg under madrassen.

Skift sengetøy hver uke! Sengetøyet skaper en barriere mellom deg og madrassen og samler opp svette og støv i løpet av natten. Derfor skal man skifte sengetøy ofte, både av hygieniske årsaker og for å skåne madrassen.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *