En sengeramme kan ha mye å si for sengens helhetsuttrykk som møbel på soverommet. En god sengeramme bør være i et holdbart, massivt materiale og tilby en stødig ramme til din seng. En god sengeramme kan bidra til å gi sengen forlenget liv og utgjøre en stødig base for den perfekte seng. En god sengeramme kan også romme gode oppbevaringsmuligheter.

Velg riktig madrass til din sengeramme – vi hjelper deg!

En sengeramme kommer selvfølgelig ikke alene, og det er viktig at alle komponentene som utgjør din nye seng er nøye utvalgt. Når du har kjøpt en sengeramme skal du også finne de helt riktige madrassene som passer til. Mange kan godt bli litt overveldet av de mange valg mellom materiale og polstring, og derfor kan vi her på Møbelnett hjelpe deg med å treffe de helt riktige valgene. Fra bunn til topp burde madrassene være av den beste kvalitet, så du kan få den støtten du trenger. Når du velger madrass er det noen enkelte, viktige punkter du kan forholde deg til.

Trygt å kjøpe seng på nett?

Noen tenker kanskje at det er essensielt å prøve madrassen i butikk for å kunne velge riktig madrass, men dette er faktisk ikke alltid tilfellet. Det kan ofte være nok å vite litt om hvordan man sover om natten, altså sovemønsteret, og finne riktig madrass ut i fra vekt og høyde. Når man prøver seng i butikk, kan man ofte bli litt blendet av det som føles komfortabelt der og da. En seng som føles komfortabel de første ti minuttene man ligger i den, er ikke nødvendigvis den som gir best støtte hele natten og over lenger tid. Mange tenderer faktisk til å kjøpe en for myk seng når de prøver sengen i butikk, fordi det er det som føles mest behagelig for mange. Mange skal derfor ha en mye hardere madrass enn det de kanskje forestiller seg i butikken! Man kan lett regne ut hva slags madrass som kan vi best støtte ut i fra vekt og høyde. Derfor kan man i de fleste tilfeller trygt kjøpe en madrass på nettet og få akkurat den støtten man trenger. Her på Møbelnett hjelper vi deg med å finne helt riktig madrass til din sengeramme! Hvis du er i tvil etter du har lest denne guide, kan du alltid kontakte oss for videre veiledning.

Noen hovedpunkter for å velge riktig madrass:

Hvis du skal velge riktig madrass er det noen enkle hovedpunkter det kan være verdt å følge. Her har vi samlet det viktigste du trenger å vite for å kunne velge riktig madrass!

  • Hvis du veier under 75 kg skal du velge en madrass med medium fasthet.
  • Hvis du veier mellom 75 og 95 kg skal du velge en madrass med pocketfjæring fast fasthet.
  • Hvis du veier over 95 kg skal du velge en madrass med fast fasthet og multipocketfjæring for best mulig støtte.

Hvis man følger disse enkle rådene er man på god vei til å velge riktig madrass, men ens sovemønster kan også ha noe å si på hvilken madrass man bør velge og hva slags materiale som vil være best. For å få best mulig støtte, samt beskytte sengen fra skitt, fukt og støv, er det essensielt også å ha en god overmadrass. En overmadrass kan være laget av flere materialer, og tilbyr ekstra tilpasset støtte. Det vanligste er overmadrasser i enten en form for skum eller latex. Alminnelige skummadrasser gir ikke så mye støtte, mens memory foam og latexmadrasser ofte er mer spesialtilpasset til å kunne holde lenge og avhjelpe både ryggplager og punkter som trenger ekstra støtte. Når man skal velge madrass i riktig materiale er det lurt å vite litt om hvordan man sover om natten. Liker man å ligge på ryggen eller siden? Blir man varm i løpet av natten? Lider man av nattesvette eller er man kanskje en som fryser lett? Noen madrasser er laget med et ekstra komfortlag så man faktisk ikke trenger noen overmadrass. Hvis man gjerne vil samle alt i et, kan dette være en mulighet å overveie.

Latex eller memory foam?

De fleste overmadrasser finnes i enten latex eller memory foam og det er ikke alltid lett å vite hva man skal velge. Hvis du er en av de som blir lett varme i løpet av natten kan det beste være å velge en latex -madrass som avleder varme, men gir fleksibel og god støtte. Latex er et naturmateriale, som utover å være allergivennlig, er elastisk og har god holdbarhet. En overmadrass i latex støtter ved å ‘presse’ tilbake på de punktene hvor kroppen er tyngst. En overmadrass i latex beskytter også godt mot fukt og er derfor ideell hvis du for eksempel lider av nattesvette. I stedet for å holde på varmen, fordeler og avleder en overmadrass i latex varmen. Memory foam holder derimot på varme, og er derfor ikke til å anbefale hvis man blir varm om natten. En overmadrass i memory foam former seg etter kroppen. Hvis du derfor er en av de som liker følelsen av å synke helt ned i madrassen – vil en overmadrass i memory foam være å foretrekke.

Sengeramme – god mulighet til oppbevaring

En sengeramme kan ha mye å si for sengens helhetsuttrykk som møbel på soverommet. En god sengeramme bør være i et holdbart, massivt materiale og tilby en stødig ramme til din seng. En god sengeramme kan bidra til å gi sengen forlenget liv og utgjøre en stødig base for den perfekte seng. En god sengeramme kan også romme gode oppbevaringsmuligheter.

Velg riktig madrasser til din sengeramme – vi hjelper deg!

En sengeramme kommer selvfølgelig ikke alene, og det er viktig at alle komponentene som utgjør din nye seng er nøye utvalgt. Når du har kjøpt en sengeramme skal du også finne de helt riktige madrassene som passer til. Mange kan godt bli litt overveldet av de mange valg mellom materiale og polstring, og derfor kan vi her på Møbelnett hjelpe deg med å treffe de helt riktige valgene. Fra bunn til topp burde madrassene være av god kvalitet, så du kan få den støtten du trenger. Når du velger madrass er det noen enkelte, viktige punkter du kan forholde deg til.

Trygt å kjøpe seng på nett? Vi hjelper deg!

Noen tenker kanskje at det er essensielt å prøve madrassen i butikk for å kunne velge riktig madrass, men dette er faktisk ikke alltid tilfellet. Det kan ofte være nok å vite litt om hvordan man sover om natten, altså sovemønsteret, og finne riktig madrass ut i fra vekt og høyde. Når man prøver seng i butikk, kan man ofte bli litt blendet av det som føles komfortabelt der og da. En seng som føles komfortabel de første ti minuttene man ligger i den, er ikke nødvendigvis den som kan tilby best støtte hele natten og over lenger tid. Mange tenderer faktisk til å kjøpe en litt for myk seng når de prøver sengen i butikk, fordi det er det som føles mest behagelig for mange der og da. Mange skal derfor egentlig ha en mye hardere madrass enn det de kanskje forestiller seg i butikken! Man kan faktisk forholdsvis lett regne ut hva slags madrass som kan gi best støtte ut i fra vekt og høyde. Derfor kan man i de fleste tilfeller trygt kjøpe en madrass på nettet og få akkurat den støtten man trenger. Mange nettbutikker tilbyr dessuten en madrassgaranti, hvor man kan bytte madrass mot et mindre beløp hvis man ikke er fornøyd etter det er gått litt lenger tid- Her på Møbelnett hjelper vi deg med å finne helt riktig madrass til din sengeramme! Hvis du er i tvil om hva som er best for deg etter du har lest denne guide, kan du alltid kontakte oss for videre veiledning.

Noen hovedpunkter for å velge riktig madrass:

Hvis du skal velge riktig madrass er det noen enkle hovedpunkter det kan være verdt å følge. Her har vi samlet det viktigste du trenger å vite for å kunne velge riktig madrass!

  • Hvis du veier under 75 kg skal du velge en madrass med medium fasthet.
  • Hvis du veier mellom 75 og 95 kg skal du velge en madrass med pocketfjæring fast fasthet.
  • Hvis du veier over 95 kg skal du velge en madrass med fast fasthet og multipocketfjæring for best mulig støtte.

Hvis man følger disse enkle rådene er man på god vei til å velge riktig madrass, men ens sovemønster kan også ha noe å si på hvilken madrass man bør velge og hva slags materiale som vil være best. For å få best mulig støtte, samt beskytte sengen fra skitt, fukt og støv, er det essensielt også å ha en god overmadrass. En overmadrass kan være laget av flere materialer, og tilbyr ekstra tilpasset støtte. Det vanligste er overmadrasser i skum eller latex. Alminnelige skummadrasser gir ikke så mye støtte, mens memory foam og latexmadrasser er spesialtilpasset til å kunne holde lenge og avhjelpe både ryggplager og punkter som trenger ekstra støtte. Når man skal velge riktig materiale er det lurt å vite noe om hvordan man sover. Liker man å ligge på ryggen eller siden? Blir man varm i løpet av natten? Lider man av nattesvette eller er man kanskje en som fryser lett? Noen madrasser er laget med et ekstra komfortlag så man faktisk ikke trenger noen overmadrass. Hvis man gjerne vil samle alt i et, kan dette være en mulighet å overveie.

Latex eller memory foam?

De fleste overmadrasser finnes i enten latex eller memory foam og det er ikke alltid lett å vite hva man skal velge. Hvis du er en av de som blir lett varme i løpet av natten kan det beste være å velge en latex -madrass som avleder varme, men gir fleksibel og god støtte. Latex er et naturmateriale, som utover å være allergivennlig, er elastisk og har god holdbarhet. En overmadrass i latex støtter ved å ‘dytte’ tilbake på de punktene hvor kroppen er tyngst. En overmadrass i latex beskytter også godt mot fukt og er derfor ideell hvis du for eksempel lider av nattesvette. I stedet for å holde på varmen, fordeler og avleder en overmadrass i latex varmen. Memory foam holder derimot på varme, og er derfor ikke til å anbefale hvis man blir varm om natten. En overmadrass i memory foam former seg etter kroppen. Hvis du derfor er en av de som liker følelsen av å synke ned i madrassen – vil en overmadrass i memory foam være å foretrekke. I mange tilfeller hvor kunden har ryggplager, vil vi anbefale en overmadrass i latex.

Sengeramme – god mulighet til oppbevaring

Noen sengerammer kan fås med skuffeseksjoner og er derfor utmerket som oppbevaringsplass på soverommet. En sengeramme med oppbevaring kan utover å være et flott – være et funksjonelt møbel hvor man kan oppbevare eksempelvis sengetøy eller kanskje også vintergarderobe. I leiligheter og hus hvor man har begrenset plass til oppbevaring kan en sengeramme med oppbevaring kanskje være en god, ukonvensjonell løsning. Hvis man vil ha ekstra dyner, sengetøy eller kanskje sko og klær oppbevart i soverommet, men ikke har ubegrenset skapplass kan dette være en god løsning. Hvis man ønsker en mer luftig sengeramme, kan man også få høyere sengerammer som løfter sengen opp fra gulvet og gir illusjonen om mer plass. Det viktigste med en god sengeramme er at den er av god kvalitet og fungerer som en stødig ramme for din seng. Utover dette vil mange også gjerne at det skal være et pent møbel, som passer inn i interiørstil og smak. En sengeramme er et holdbart møbel, som med det riktige vedlikehold kan holde i mange år som grunnlag for sengen din.

Et sengemøbel med flere muligheter

Sengerammmer er en ting som lenge har vært litt ute av markedet. Mange har muligvis ønsket  en rammemadrass eller kanskje til og med investert i en kontinentalseng i stedet for, men nå er det altså mulig å få tak i sengerammer igjen. En sengeramme utgjør en solid ramme for sengen og bør utover å passe inn i den innredningsstilen du ønsker, være av god kvalitet. Ikke minst bør man sørge for at madrassene man kjøper til sengerammen også er av høy kvalitet så man kan sammensette den beste mulige seng til ditt behov.  Man kan få sengerammer i solide naturmterialer som tre i en stødig konstruksjon. Noen sengerammer kan også fås med matchende nattbord hvis man ønsker en sammenhengende innredningsstil i soverommet.

Gode sengerammer til gode priser!

Her på Møbelnett har vi laget noen forslag til gode sengerammer til gode priser, så du kan få et overblikk over ulike sengerammer. Det er essensielt at du finner den helt riktige sengerammen for deg og ikke bare går for det første og det beste.

Messina Kjernebøk – ideell til oppbevaring! 

Denne sengerammen i kjernebøk er en multifunksjonell sengeramme som utover å danne en stødig ramme for din seng også har en oppbevaringsmulighet med skuffer. Kjernebøk er et sterkt materiale med en flott finish, som vil være et elegant tilskudd til ethvert soverom. Sengerammer av denne kvaliteten er vanligvis en stor investering, men i dette tilfellet skiller prisen seg ikke mye fra det man kan kjøpe en kontintentalseng for i dag. Du får med andre ord en god og stødig sengeramme til en utmerket pris! Det enkle designmessige uttrykk er med på å skape en elegant ramme som vil passe inn i flere ulike interiørstiler. Hvis man mangler oppbevaringsplass i soverommet kan en rammemadrass med oppbevaringsmulighet være en god løsning. Det kan være en plassbesparende møbel som kan spare deg for for eksempel et stort skap. Hvis man bor smått, kan skjulte eller kombinerte oppbevaringsløsninger derfor være en god ide!

Se flere sengerammer her!

Messina Furu Hvit – oppbevaring og seng til en god pris! 

Messina sengeramme i hvit furu er et billigere alternativ hvis man ønsker en kombinert sengeramme og oppbevaring. Sengerammen i hvit furu er moderne og lys og vil være et elegant og enkelt tilskudd til ethvert soverom. Hele Messina-serien fokuserer på sengerammer i god kvalitet til en god pris. Sengerammer i massivt tre har lenge vært litt ute av markedet som følge av den ofte veldig høye pris, og da ønsker mange andre alternativer som ligger i samme prisklasse – eksempelvis kontinentalseng eller en regulerbar seng, men med denne serien er sengerammen et forholdsvis rimelig alternativ. Messina Hvit Furu er en rimelig sengeramme uten at det er gått på kompromiss med kvaliteten

Se flere sengerammer her!

Karlsson Sengeramme i massivt bøktre

Karlsson sengeramme er en sengeramme i massivt bøktre. Sengerammen er stilren og moderne og er designet med tanke på eleganse og enkelhet. Utover designet er Karlsson Sengeramme en holdbar sengeramme – massivt bøktre er et særdeles holdbart materiale. Når man investerer i en ny seng, er det mange som ikke tenker på at det er en investering som skal holde i mange år fremover. Sengerammen er oljelakkert, noe som fremhever treets kvalitet og utseeende. Det minimalistiske uttrykk appellerer til mange moderne interiørstiler i dag, og Karlsson Sengeramme er derfor en seng som vil passe inn i mange soveværelser!

Se flere sengerammer her!