REGULERBARE SENGER 

Regulerbare senger er blitt svært populære og mange ønsker seg en seng som kan reguleres til eget behov. En regulerbar seng er ikke nødvendigvis den riktige sengen for deg. Her på Møbelnett guider vi deg til å finne den beste regulerbare sengen, både når det gjelder pris og kvalitet, men også til når en regulerbar seng er det riktige valget for deg. Det er viktig at du får mye for pengene, når du skal kjøpe en regulerbar seng. En regulerbar seng ligger normalt sett i et prisleie fra ca. 7000 kr og oppover. Dette kan være en stor investering for mange, men prisene avviker ikke så mye fra eksempelvis kontinentalsenger, så hvis man har behov for en regulerbar seng – kan det være verdt den ekstra utgiften. Det er veldig mange som kan få godt utbytte av en regulerbar seng fremfor en vanlig seng uten motor. Her kan du lese om fordelen og se om en regulerbar seng eventuelt er noe for deg!

Hvem har bruk for en regulerbar seng? 

Det er ikke nødvendigvis alle som har bruk for en regulerbar seng. Den regulerbare effekten, nemlig at sengen kan justeres til ulike posisjoner ved hjelp av en motor og fjernkontroll – er en luksus for mange, og ikke alltid hundre prosent nødvendig. Det er allikevel noen helt tydelige fordeler når det kommer til regulerbare senger som man ikke får med en alminnelig seng selv av høy kvalitet. Mange liker å lese en bok, eller se en episode av en serie før de skal sove. For å kunne sitte i en posisjon hvor man har mulighet til å sitte behagelig i en noenlunde oppreist stilling, bruker man ofte derfor mange puter for å oppnå komfort. Med en regulerbar seng, kan sengen reguleres til den stillingen du ønsker. Når man kjøper en regulerbar seng skal man også sikre seg, at selve madrassen også holder høy kvalitet og at man ikke bare betaler for den regulerbare funksjonen. Det er selvfølgelig også viktig at motoren i den regulerbare sengen er av høy kvalitet og kan holde  Her på siden forteller vi deg hva du skal se etter når du skal kjøpe regulerbar seng, og du kan også finne ut av om en regulerbar seng er noe for deg. Mange forbinder kanskje regulerbare senger med sykehus og eldre, og selv om en regulerbar seng passer godt til eldre og andre som kanskje har problemer med bevegelighet, er det også andre som kan ha nytte av en regulerbar seng. Det mange ikke vet er at en regulerbar seng kan ha flere fordeler som gir en betraktelig bedre nattesøvn for noen. Hvis man for eksempel har ryggproblemer eller plages med urolige ben. Urolige ben er et fenomen som rammer mange, og det kan være utrolig forstyrrende for nattesøvnen. Hvis man hever benene, som man kan med en regulerbar seng, kan dette være med til å dempe uro i benene og sikre en roligere søvn. For personer som kanskje har søvnproblemer og problemer med å finne en behagelig sovestilling, kan en regulerbar seng kanskje være med til å forbedre søvnkvaliteten.

Regulerbare senger – flere fordeler for gravide 

Vannansamlinger i ben kan være en irriterende sideeffekt når man er gravid. Dette kan heldigvis avhjelpes om natten, hvis man har en regulerbar seng. Dette kan gi søvnproblemer og vanskeligheter for å finne en komfortabel sovestilling. Mange gravide lider dessuten av halsbrann, som også kan motvirker ved å ligge mer hevet enn i en normal seng. Når barnet er født tilrettelegger hevefunksjonen i en regulerbar seng for, at man også kan finne en god ammestilling. Gravide nyter med andre ord godt av en regulerbar seng – og det er et kjempepluss å ha mulighet for ulike stabile nivåer i sengen, hvis man er gravid for å motvirke eller minimere en rekke plager.

Regulerbare senger og fordeler i forbindelse med snorking 

Mange kan oppleve reduksjon av snorking i en regulerbar seng, da man har mulighet for å heve hodet. Hvis man for eksempel er i en situasjon hvor den ene parten snorker, og den andre ikke, kan en regulerbar seng være en stor fordel, da man kan heve den ene delen og ikke den andre. Hver side av sengen er med andre ord tilpasset den enkelte person. Dette kan også være nyttig hvis den ene parten, eller begge parter er forkjølet. Å ligge med hevet hode kan avhjelpe hvis man er helt tett, men også hjelpe på å unngå hosteanfall som vil forstyrre søvnen i løpet av natten. En regulerbar seng er designet for å kunne tilpasses, så man kan få en bedre søvn .

Gode grunner til å velge regulerbar seng:

  • Kan avhjelpe snorking og plager med tetthet ved forkjølelse
  • Kan avhjelpe uro i benene
  • Bedre søvn for mange med ryggplager
  • Godt valg for gravide
  • Behagelig alternativ til puter hvis man vil lese eller se på tv i sengen.

Rigtig fasthet er viktig – også med en regulerbar seng!

Det er viktig at du velger den riktige fastheten på madrassen, også når det kommer til regulerbare senger. Den riktige fasthet vil øke komfort, gi bedre søvn og gjøre sengen enda mer spesialtilpasset til nettopp dine behov og spesifikasjoner. Når man skal finne den riktige fastheten på madrassen, går man stort sett utifra vekt, men søvnmønsteret ditt spiller også en viktig rolle. Om du sover på ryggen eller siden har noe å si for hvilken fasthet og madrass du skal velge. Hvis du blir lett varm i løpet av natten, eller sliter med eksempelvis nattesvette, spiller materialet overmadrassen (det øverste lag mot kroppen i sengen) en stor rolle. Mange velger memory foam fordi det føyer seg etter kroppen, men memory foam har en tendens til å bli varmt. Derfor kan en overmadrass i latex være det beste valget for deg som blir varm om natten, da denne distribuerer varmen bedre og kjøler. En overmadrass i latex er fremdeles fleksibel og føyer seg etter kroppen.

Hvis man sover på ryggen skal man som regel ha en hardere madrass enn hvis man sover på siden. Det er viktig at ryggsøylen er rett når man sover på siden, så man ikke får vondt i ryggen.

Noen hovedregler for vekt og valg av rigtig madrass:

–  Hvis du veier under 80 kg, skal du velge en seng med pocketfjærer og medium fasthet.

  • Hvis du veier mellom 85-95 kg, bør du velge en seng med pocketfjærer og fast fasthet.
  • Hvis du veier over 95 kg, skal du velge multipocketfjærer og fast fasthet.

Jo tyngre man er, jo mer støtte trenger kroppen fra madrassen, derfor krever fler kilo en fastere madrass og en madrass som kan fordele vekten. Det viktigste er at sengen kan tilby så god støtte som overhodet mulig – og gir deg en god natts søvn! På sikt vil man gjerne også unngå ryggplager og andre kropps-smerter, ved å velge riktig seng! Pocketfjærer og multipocketfjærer er fjærer som gir god støtte og er av høy kvalitet. Flere fjærer gir økt fasthet, og multipocketfjærer anbefales derfor til personer over 95 kg, hvis vekt trenger ekstra støtte.

Regulerbar seng – en seng med mange fordeler! 

Når du velger en regulerbar seng velger du en seng som kan ha mange fordeler og i mange tilfeller også forbedre nattesøvnen. Som tidligere nevnt, kan en regulerbar seng også være gunstig hvis man har plager med hofte og rygg. Hvis man er gravid har man også nytte av en regulerbar seng, da man har muligheten til å få hevet benene og lette ubehag ved væskeansamlinger i ben. En stor fordel ved en regulerbar seng, kan være hvis man har en partner som snorker, eller snorker selv kan mange ha god effekt av å ligge med hodet hevet. Dette er mulig med en regulerbar seng. Sengen er motorisert og kan tilpasses og justeres til akkurat ditt behov. Det er uendelige muligheter. En regulerbar seng gjør også aktiviteter som film og lesing på sengen mer behagelig, da sengen kan være med til å støtte en semi-oppreist stilling. Kort oppsummert, kan en regulerbar seng være det riktige valget hvis man vil ha det lille ekstra. Det er en større investering enn normale senger, på grunn av den motoriserte effekt, og derfor er det kanskje ikke heller nødvendig for alle å kjøpe en regulerbar seng. Hvis man vil ha det lille ekstra og kanskje har noen plager som kan avhjelpes med en regulerbar seng, vil det være en god investering for mange!

Noen regulerbare senger i god kvalitet til en god pris

Vi har samlet et lite utvalg regulerbare senger i forskjellige prisklasser, så du raskt kan få et overblikk over hvilke muligheter det finnes innenfor regulerbare senger og hvilken seng som er noe for deg. Det er ikke alle som nødvendigvis trenger en regulerbar seng. En regulerbar seng kan typisk sett være en større investering enn en gjennomsnittlig kontinentalseng eller rammemadrass, da sengen har en motorisert funksjon som gjør at man kan justere og tilpasse forskjellige nivåer i sengen etter behov. I utgangspunktet er en regulerbar seng en seng av høy kvalitet, som foruten å tilby komfort når den står som ‘normal seng’ også har en tilleggsfunksjon. Som man kan lese ovenfor, kan det være mange fordeler ved å velge en regulerbar seng. Det er blitt veldig populært de siste årene å kjøpe en regulerbar seng,  da man ofte ikke skal så mye lenger opp i prisklasse enn en god kontinentalseng, og derfor kan det være lurt å vite hvilken du skal kjøpe. En regulerbar seng har mange fordeler for mange forskjellige mennesker, men det kan være lurt å vite om det er fordeler som passer for deg før du kjøper.

 

Her kommer noen forslag til regulerbare senger i ulike prisklasser, så du kan få et inntrykk av hva som finnes på markedet akkurat nå og tilpasse til eget behov. Vi har samlet regulerbare senger av høy kvalitet som matcher forskjellige prisbehov og vektklasser.

Venus No 1 – Regulerbar seng

Venus no 1 regulerbar seng er en regulerbar seng som egner seg som enkelt- eller dobbeltseng. Dette er en seng hvor du får mye for pengene. Sengen har hele 3 lag med fjærer, for å sikre mest mulig komfort og støtte. Det er fjærer i selve den regulerbare bunnen, i tillegg til springmadrassen, hvilket gjør denne sengen unik. Selve springmadrassen er også av særlig høy kvalitet, med et særlig høydeforskutt fjærsystem, som er med til å sikre ultimat komfort da det er med på å gi hele kroppen støtte. Springmadrassen er vendbar, og det anbefales å vende madrassen en gang i mellom.

Venus no 1 regulerbar seng kan fås for 29.000 kr for en dobbeltseng

Finn flere regulerbare senger her!

Jupiter No 1 – Regulerbar seng

Jupiter No 1 er en forholdsvis rimelig regulerbar seng av høy kvalitet. Du får en komfortabel, velfungerende regulerbar seng til en god pris. Sengen har en pocketfjærmadrass som er inndelt i fem komfortsoner, for å øke komforten, men også for å sørge for at hele kroppen blir godt støttet. Dette er en av de mest populære regulerbare sengene på markedet! Sengen finnes både i en medium fast og fast fasthet så du kan velge etter behov og vekt. Følg våres guide til hvilken fasthet du skal velge.  Man får også med en toppmadras, enten i latex eller memory foam. Da er det viktig å huske på, at memory foam kan bli varmt om natten, mens latex er varmeavledende. Begge materialer former seg godt etter kroppen, men for personer som kanskje plages av nattesvette eller blir varme om natten kan latex være det klart beste valg.

Jupiter no. 1 kan kjøpes til kun 10.000 kr som enkeltseng.

 

Finn flere regulerbare senger her!

SIRIUS Black – Regulerbar seng

SIRIUS Black  er en seriøs utfordrer til bestselgeren Venus No 1 og befinner seg i samme priskategori. SIRIUS Black har en særlig fordel for de som kanskje blir varme om natten. SIRIUS Black har nemlig vendbare madrasser med COOL-TEX polstring rundt fjærene, som utover å være elastisk og formende hjelper med å avlede varme fra kroppen. Sengen er derfor både mer kjølende og fuktabsorberende. Dette er derfor det ultimat beste valg hvis man kanskje plages av nattesvette eller blir veldig varm om natten. Sengen er av samme grunn også mer ventilerende enn andre type senger.  SIRIUS Black har samme motor som Venus No 1.

Finn flere regulerbare senger her!