Rammemadrasser – finn den beste rammemadrass! 

En rammemadras er en enkel form for seng som passer i de fleste soveværelser. En rammemadras med ben er typisk en mindre investering enn en kontinentalseng, men kan også være et ypperlig valg hvis du ikke krever mer av sengen enn at den skal være god å sove i. Det er fullt mulig å finne både gode og billige rammemadrasser. En rammemadrass er en madrass som i seg selv fungerer som seng. Man kan supplere rammemadrassen med en eventuel overmadrass, og dermed spesialisere sengen mer til eget behov. Det er lett å velge feil seng – mange vet ikke helt hva de skal velge av fasthet og størrelse for å få den beste mulige komfort og støtte i løpet av natten. Her på Møbelnett hjelper vi deg med å finne den helt riktige! Vi vet hva du skal se etter (og styre unna) når du skal velge riktig rammemadrass.

Rammemadrassen er typisk enn rimeligere seng hvis man sammenligner med eksempelvis regulerbare senger eller kontinentalsenger, men man behøver ikke nødvendigvis gå på kompromis med kvaliteten av den grunn. Det finnes mange rammemadrasser som tar hensyn til komfortbehov og som er laget av materialer i høy kvalitet, og som kan gi den beste mulige støtte i løpet av natten. En seng kan være en større investering for mange, derfor er det viktig at du velger en seng i holdbare materialer som kan gi god støtte i mange år fremover. En god seng burde holde i 10-15 år, så det er viktig å tenke på sengen som en langtidsinvestering.

Som en hovedregel velger man fasthet på madrassen etter kroppens tyngde. Grunnen til dette er enkelt sett at jo tyngre man er, jo mer synker man ned i madrassen- madrassen skal altså være fastere for å kunne støtte vekten. Man skal ikke kun gå etter madrasser som er best i test, men det som passer til ens kroppsvekt og sovemønster.

Vi har samlet en liste over tips til deg som skal velge rammemadrass: 

  • Madrassens høyde: en høyere madras er bygget opp av flere støttende lag av polstring og fjæring og vil derfor være å foretrekke. Det er stor forskjell på støtten til en madrass på 30 cm og en på 50 cm. Hvis du er i tvil – velg alltid den høyeste!
  • Antall komfortsoner: Når du skal velge madras kan det lønne seg å velge en med flere komfortsoner. En madras som er inndelt i soner gir ytterlige komfort, da den tar hensyn til å støtte ulike deler av kroppens individuelle behov. En madrass med eksempelvis 5 til 7 komfort soner, gir optimal støtte til både hode, skuldre, rygg, hofter og ben.
  • Antall fjærer: Hvor mange fjær det er i madrassen spiller en vesentlig rolle i forhold til komfort. Hvis du eksempelvis ønsker en veldig fast madrass, bør du velge en med så mange fjærer som mulig.
  • Type fjærer:  Hva slags type fjærer det er i madrassen har også noe å si på sengens kvalitet og komfort. Man kan få madrasser med bonellfjærer, pocketfjærer og multipocketfjærer. Disse kan også kombineres.
  • Type polstring: Typen av polstring er også relevant når man skal velge seng. De fleste ønsker latexpolstring i madrassen, da dette er et materiale som fordeler varme bedre enn for eksempel memory foam (som blir veldig varmt) og polyether. Latex er også et veldig elastisk materiale som gir god støtte. Man får mer for pengene hvis man velger en mer eksklusiv skumtype. De billigste skumtypene, som polyetherskum, tilbyr ikke særlig mye støtte.

Hvem bør kjøpe en rammemadrass?

En rammemadras er for deg som er økonomisk bevisst og ønsker en god seng til en god pris. Dette kan selvfølgelig være tilfellet med mange ulike typer senger, men rammemadrassen er stort sett en rimeligere seng enn eksempelvis en kontinental seng eller en regulerbar seng, når alle pengene blir lagt i selve madrassen. Siden en rammemadrass er en madras man kan sette ben på, er madrassen en seng i seg selv. Man kan derfor få en madras av høy kvalitet til en billigere penge. Når man kun kjøper en rammemadras kan det også være en mulighet for noen å bruke litt ekstra på overmadrassen. Overmadrassen spiller en større rolle enn mange tror når det kommer til å bygge opp en sunn og behagelig seng. Når det kommer til valg av overmadrass er det viktig å vite litt om hvordan du sover. Hvis du for eksempel er typen som blir varm i løpet av natten, kan det lønne seg å kjøpe en overmadrass som er i et varmeavledende materiale, som for eksempel Latex.

Kjøp rammemadrass på nettet – ikke alltid best å prøve i butikk! 

En god rammemadras sikrer deg en god søvn. Det er viktig at du velger viktig fasthet og kvalitet på polstring når du skal kjøpe rammemadrass så du får mest mulig for pengene. Vi bruker mye tid i løpet av livet vårt i sengen. Enten om det er i form av hygge- med en god bok eller kanskje en film, eller faktisk nattesøvn, så er det viktig at sengen kan tilby den helt riktige støtte. Når man skal kjøpe ny seng er det kanskje nærliggende å tenke, at man skal ha muligheten til å prøve sengen, så man kan finne ut hva som er mest behagelig. Dette er faktisk ikke alltid tilfellet. Det kan faktisk lønne seg for noen å kjøpe sengen på nettet. Dette er fordi noen kan være tilbøyelig til å kjøpe en for myk seng, når man prøver sengen i butikk, fordi man velger det som føles behagelig der og da. Det som føles behagelig i noen minutter er ikke nødvendigvis det mest behagelige i løpet av en hel natts søvn. Når man kjøper seng på nettet velger man fasthet utifra høyde og vekt, og derfor har man en god sjanse for å velge det riktige. Det er viktig at man velger riktig fasthet på madrassene både for komfort og støtte. Når man kjøper sengen på nettet foretar mange derfor en mer rasjonell beslutning utifra noen enkle parametre, i stedet for å velge etter hva som er mest behagelig når du prøver sengen.

Det kan være en stor fordel å velge seng basert på høyde og vekt. Det kan også være en vesentlig fordel å vite noe om sovemønster når man skal kjøpe ny seng. Det kan være avgjørende å vite om man sover mest på siden, magen eller ryggen. Det er også nyttig å vite om man har en tendens til å bli varm om natten, eller er plaget med nattesvette, eller er en som fryser lett. Dette kan ha noe å si når du skal velge fyll i madrassen. Memory foam er eksempelvis en type fyll som former seg godt etter kroppen, men også holder på varme. Hvis man blir varm om natten, skal man derfor holde seg fra memory foam. Latex derimot er et materiale som man også ofte kan finne i senger, gjerne i overmadrasser. Latex er et materiale som kan virke varmeavledende, men det er samtidig elastisk og føyer seg godt etter kroppen. Hvis man har varmetendenser om natten skal man se etter senger og overmadrasser i eksempelvis latex, så man får et materiale som holder varmen vekk fra kroppen og som samtidig også bekjemper fukt. Dette kan i tillegg være med til å bidra til å gi sengen forlenget liv! Det er med andre ord fullt mulig å gjøre et godt og veloverveid sengekjøp på nettet – det er bare viktig å ha noen enkelte informasjoner på plass før man kjøper. Her på Møbelnett hjelper vi gjerne med valg av seng, og vil gjerne guide deg til det beste kjøpet for deg! Det er utallige muligheter av senger på nettet, men det kan være vanskelig å velge den riktige. Her har vi samlet senger av god kvalitet til gode priser – så du kan få mest mulig ut av ditt nye sengekjøp!

Noen hovedregler for valg av madrass:

Når du skal velge madrass, er det viktig at du velger riktig fasthet i forhold til kropsvekt. Dette er for å sikre at sengen tilbyr best mulig støtte. Når du tar høyde for vekt øker du sjansen for å velge riktig fasthet på madrassen. Hvis du er i tvil om hva du skal velge kan du alltid skrive til oss på Møbelnett, så vil vi guide deg til det beste sengekjøpet for deg.

  • Under 80 kg – hvis du veier under 80 kg bør du velge en seng med medium fasthet.
  • Mellom 80 og 95 kg – hvis du er i vektklassen mellom 80 og 95 kg bør du velge en seng med fast fasthet.
  • Over 95 kg – hvis du veier over 95 kg bør du velge en seng med fast fasthet og multipocketfjærer.

Forleng sengens liv – Husk å dreie rammemadrassen!

Det er noen forholdsregler man kan ta for å få rammemadrassen til å vare lenger! Når man har en rammemadrass er det viktig å huske å dreie den. Mange vet ikke at det forlenger madrassens liv å dreie den, når tiden er inne. Hvis man husker å dreie madrassen kan det gjøre, at sengen bibeholder evnen til å gi god støtte også etter flere år. I og med at en ny seng oppfattes som en langtidsinvestering for mange, kan det være lurt å bidra til, at sengen holder lengst mulig, men hvor ofte skal en rammemadrass dreies? En rammemadrass skal dreies minimum 6 ganger om året. Det er kanskje mer enn mange tror, men det vil definitivt bidra til å gjøre at vekten blir bedre fordelt på madrassen og den fortsetter å gi god støtte i mange år. Når man dreier madrassen fordeles området hvor det blir slitasje på madrassen – så får man heller ikke et ‘søkk’ i sengen med tiden, men bevarer en jevn spenstighet i madrassen. Overmadrassen krever faktisk også vedlikehold, hvis man vil beholde fasthet og støtte jevnt i madrassen. Her anbefaler vi å snu selve madrassen, en god vane kan være å dreie og vende madrassen hver gang man skifter sengetøy og laken. Man kan også vaske betrekket på overmadrassen, som ofte har glidelås og kan tas helt av. Dette vil også kunne bidra til å forlenge sengens liv og samtidig også forhindre allergier forårsaket av støvmidd.

Anbefalte rammemadrasser

Her på Møbelnett har vi plukket ut et utvalg rammemadrasser i ulike prisklasser, så du kan få et kjapt overblikk over hvilken retning du bør gå i. Det er mange forskjellige rammemadrasser å velge mellom på markedet i dag og derfor kan det være vanskelig å få oversikt over både kvalitet- og prismessige fordeler. Her har vi samlet gode rammemadrasser til en god pris:

JUPITER NO. 1 Rammemadrass

Dette er en standard rammemadrass av høy kvalitet hvor du får mye for pengene. Sengen er danskprodusert og er delt inn i 5 komfortsoner for mest mulig komfort og støtte. Denne formen for inndeling gir mer fordelt støtte til ulike deler av kroppen, det er med andre ord en kvalitet, du ofte finner i senger i høyere prisklasser. Jupiter No. 1 kan kjøpes for 6500 kr, og er derfor et forholdsvis rimelig alternativ av høy kvalitet. Man kan velge mellom en medium fasthet, som passer for personer i en vektklasse under 80 kg og en fast fasthet som egner seg for personer som veier over 80 kg. Derfor kan JUPITER NO 1 spesialtilpasses etter ditt behov. Madrassens ramme er solid treverk, og du får en overmadrass med på kjøpet. Her kan du også velge mellom latex og memory foam. En latxmadrass vil være det beste valget hvis du har en tendens til å bli varm om natten.

Finn flere rammemadrasser her!

VENUS NO. 1 – Rammemadrass

VENUS NO. 1 er en oppgradering fra JUPITER NO. 1, men uten å skulle gå altfor mye opp i pris. Dette er derfor et opplagt valg for mange, nå de skal kjøpe rammemadrass med kvaliteten i fokus. Sengen ligner mer det man forbinder med en klassisk seng, enn en rammemadrass. Medfølgende champagneben får sengen en attraktiv høyde. Sengen er i samme klasse som dyrere alternativer, så man får mye for pengene, hvis man går for VENUS NO. 1. Det er mulig å kjøpe VENUS NO. 1 til under 10000 kr. Det er en av de mest populære rammemadrassene og et opplagt valg for mange.

Finn flere rammemadrasser her!

BERGEN by BN – Rammemadrass

Dette er en rammemadrass som er spesielt tilpasset et nordisk marked. Sengen er danskprodusert med kvaliteten i høysetet. Sengen passer utmerket for voksne i en vektklasse opp til 95 kg, og har pocketfjærer. Dette er også en seng som har latexpolstring mellom fjærene – utover å gi økt komfort kan dette også virke ventilerende, hvilket både er et pluss i forhold til varme som i fukt. Hvis man er en av dem som blir varme og kanskje plages med nattesvette, kan latexpolstring være et bedre valg enn eksempelvis memory foam.

Finn flere rammemadrasser her!