God søvn og lekkert soverom – Finn den beste kontinentalsengen! 

Her på Møbelnett hjelper vi deg med å finne den beste kontinentalsengen for deg, men hva er egentlig en kontinentalseng? Det som skiller en kontinentalseng fra andre sengetyper er hovedsakelig sengens oppbygning. En kontinentalseng er nemlig bygget opp av hele tre lag. Først er det en boksmadrass, så er det en springmadrass og en toppmadrass som det øverste lag. Den ekstra madrassen på toppen forbedrer søvnopplevelsen, og gir også en høyere seng. På denne måten blir sengen soverommets absolutte midtpunkt og hovedmøbel og tilrettelegger for mange spennende designs og varianter.

Se liste over gode kontinentalsenger her!

Den beste kontinentalsengen velges med fokus på design og komfort. Alle lagene i en kontinentalseng bør være av så god kvalitet som overhodet mulig for å gjøre sengen optimal. Den beste kontinentalsengen er høy og innbydende og lett å komme inn og ut av. Dette er en stor fordel for alle, men spesielt for gravide, eldre og folk med ryggproblemer kan det være deilig med en høy seng som tilbyr god støtte. Den største fordelen med en god kontinentalseng er også at madrassen kan spesialtilpasses til deg og nettopp din kropp og vekt – sånn at du kan få den optimale søvnopplevelsen.

En kontinentalseng kan være en dyr investering, men mange vil mene at det også er en god investering både i forhold til søvn og kropp. Det er viktig å presisere at det finnes gode kontinentalsenger i flere prisklasser og mange gode tilbud! En kontinentalseng gir dessuten bedre innredningsmuligheter enn mange andre senger, og hvem vil vel ikke ha et lekkert soverom? Kontinentalsenger gir nemlig mer luft under sengen og åpner også for muligheten for oppbevaring under sengen. Dette gjør det også lettere å støvsuge og holde soveværelset støvfritt og rent for et bedre sovemiljø. En god seng har i det hele tatt mange helsefordeler

Finn vårt bud på de beste kontinentalsenger i 2019 nederst i innlegget.

Kontinentalseng – den beste sengen med tre lag for bedre søvn, økt støtte og komfort

Det nederste laget i sengen er det laget de fleste sparer på når de skal oppbygge en kontinentalseng. I noen tilfeller kan man bli lurt til å kjøpe en kontinentalseng som ikke har en rammemadrass, men bare en enkel treramme som underlag. Derfor har vi laget den beste mulige guiden så du kan velge riktig kontinentalseng. Det kan føles som om det er mange valg som skal treffes når man skal velge den beste kontinentalsengen, og derfor kan det virke litt overveldende og forvirrende for mange. Her på siden har vi samlet all den informasjonen du trenger for å velge riktig seng, så du lettere kan ta stilling til de valgene som skal tas.

Nedenfor har vi samlet noen nyttige tips til deg som skal kjøpe kontinentalseng! En kontinentalseng består som nevnt av tre lag. Det er hvordan disse lagene er satt sammen og tilpasset nettopp din kropp som gjør at en kontinentalseng kan tilby ultimat støtte og forebygging av eventuelle rygg, skulder og hofteplager. Dette forutsetter dog at du velger riktig madrassammensetning. Det kan være vanskelig å vite hva man skal velge, derfor hjelper vi med alt fra veiledning av rammemadrass til overmadrass!

Nyttige tips til å velge riktig kontinentalseng – bedre med litt for hard seng enn for myk 

Når du skal velge kontinentalseng er det noen viktige valg som skal tas. Vi hjelper deg med å ta de helt riktige! Her følger noen tips til deg når du skal velge kontinentalseng. Først og fremst skal man velge riktige madrasser når man skal sammensette kontinentalsengen. Kontinentalsengen har hele tre madrasser, og derfor kan det være litt vanskelig å vite hvilke man skal velge av de forskjellige madrassene. Man skal ta stilling til sengens fasthet både når det gjelder boksmadras, springmadras og toppmadras. Nordmenn har generelt sett en tendens til å velge en altfor myk seng, spesielt hvis de prøver seng i butikk. Da går man ofte for det som er behagelig her og nå og ikke for det som nødvendigvis er behagelig å sove i en hel natt, eller som gir den beste støtten. Især hvis man har ryggproblemer, er det helt essensielt å velge riktig fasthet på madrassene i en kontinentalseng.

Når man kjøper en seng på nettet kjøper man ofte seng etter helt andre krav enn hvis man kjøper seng i butikk. Siden man ikke har mulighet for å prøve sengen, er man mer tilbøyelig til å kjøpe seng utifra vekt og høyde, som er de beste parametre for å velge helt riktig seng. Husk: det er bedre med en litt for hard seng, enn en som er litt for myk! Det kan også lønne seg å vite litt om hvordan man sover om natten hvis man vil gjøre det aller beste sengevalget. Dette er også lurt hvis man skal kjøpe seng i en fysisk butikk. Hvis man har litt kunnskap om de forskjellige typer madrasser hjelper det også når man skal velge seng og sammensette den helt riktige kontinentalsengen.

Vi har et stort utvalg av kontinentalsenger så du kan finne den helt riktige for deg. Man ender oftere opp med å kjøpe en seng som passer bedre online, enn hvis man kjøper seng i butikk. Vi har laget en formel som gjør at du enkelt kan kjøpe seng på nettet – uten å prøve den først – samt velge den helt riktige sengen for deg!

Hvilken fasthet skal man velge på madrassen? 

Som en hovedregel velger man fasthet på springmadrassen utifra vekt, søvnmønster og høyde. Formelen for å finne riktig fasthet på madrassen er som følger:

  • Hvis man veier under 75 kg skal man velge en seng som har pocketfjæring og medium fasthet.
  • Hvis man veier mellom 75 og 95 kg skal man velge en seng med pocketfjæring og fast fasthet 
  • Hvis man har en vekt på over 95 kg, bør man velge en seng med multipocket-fjæring og fast fasthet. 

Det er den mellomste madrassen, nemlig springmadrassen du skal ha fokus på når du velger hvilken fasthet sengen skal ha. Det er viktig å velge riktig fasthet på madrassen, fordi mange kan utvikle ryggplager, skulder- og hofteplager hvis de velger en for myk seng. Mange tror de trenger en veldig myk seng for å sove behagelig, men i det lange løp er det ugunstig å sove på et for mykt underlag. De fleste trenger enn mye fastere seng enn de tror.

Valg av toppmadras/overmadras – hvilken skal jeg velge?

Man skal også finne den helt riktige toppmadras eller overmadras som skal passe til kroppen. En toppmadras kan være i latex eller memory foam, som former seg etter kroppen. Andre typer toppmadrasser gir en falsk følelse av en mykere seng – og kan også bidra til å gi ulike plager. Varme spiller også en viktig rolle når man skal velge toppmadras. En toppmadras i memory foam reagerer på kroppsvarme, og former seg etter kroppen din. En ulempe med dette kan være at det kan bli en varm madrass å sove på. Hvis man er typen som ikke liker å sove varmt, eller er plaget med svette om natten, skal man heller velge en toppmadras i latex som avleder varme fra kroppen.

En latex-toppmadras er elastisk og beveger seg etter kroppen om natten – når det blir lagt press på den. Latex gir god støtte og er et naturlig materiale og kvitter seg lett med overflødig varme. Spesielt om sommeren kan det være deilig med en toppmadras i latex, hvis man liker å sove litt kjøligere.

Kontinentalseng – god kvalitetsseng til en god pris

En kontinentalseng er en langvarig investering. En god seng kan holde i 10-15 år hvis man velger den riktige. Derfor er det viktig at du er nøye når du velger ny seng, men man kan helt klart finne en god seng av høy kvalitet til en god pris. Man kan noen ganger komme over kontinentalsenger i en prisklasse opptil 30-40 000 kr, og i noen tilfeller også mer, men det er ikke nødvendig. Man kan godt finne en god seng i en lavere prisklasse, og også en seng som varer i mange år. En ny seng er en relativt stor investering for mange, både for kropp og lommebok. En ny seng kan være en god investering for både rygg, skuldre og hofter. Fjæringslaget i en kontinentalseng gir individuell støtte, da det tilpasser seg kroppsvekten. Det er allikevel viktig at du tar egen vekt og høyde i betraktning når du skal velge kontinentalseng.

Halvannensenger – finn den beste halvannensengen! 

En halvannenseng er mellom en enkeltseng og en dobbeltseng i størrelse. En halvannenseng er for deg som kanskje ikke har plass til en dobbeltseng, eller som trenger litt ekstra plass. Det er rett og slett plass til en og en halv, eller to hvis man sover tett. En halvannen seng er ofte 120 cm til 140 cm bred. En halvannenseng er bare en betegnelse på sengens størrelse. Hvis man bare er en person, men foretrekker litt mer plass å boltre seg på enn en enkeltseng tillater, er halvannensengen en perfekt størrelse – også hvis man skulle få besøk av en til!

Hjelp til å finne helt riktig kontinentalseng

Her på Møbelnett hjelper vi deg med å finne riktig kontinentalseng. Når det er hele tre madrasser som skal velges for å få den optimale søvnløsning, kan det være vanskelig å vite hva man skal velge. Det viktigste er at alle lagene er i så høy kvalitet som overhodet mulig, når du skal velge kontinentalseng. Hvis de nederste lagene er av lav kvalitet, kan dette være med til å forringe søvnopplevelsen. I og med at en kontinentalseng er en forholdsvis stor investering for mange, er det viktig at man tar de riktige valgene. Mange glemmer at forskjellige deler av kroppen trenger forskjellige støtte. Hvis du er i tvil om hvilken seng du skal velge – spør oss! Vi hjelper gjerne!

Når man kjøper seng på nettet er det mange faktorer å ta med i betraktningen – det er mange madrasser å velge mellom og mange forskjellige merker som gjerne vil selge deg nettopp din seng. Derfor er det viktig at du tar dine egne behov som utgangspunkt når du skal finne riktig seng. Det er alltid en god ide å vite litt om eget søvnmønster når man skal kjøpe seng- dette gjelder uansett om du skal kjøpe seng i butikk eller på nettet. Det er mange ting å ta stilling til når man skal kjøpe ny seng, og vi er her for å gjøre prosessen så lett som mulig. Mange ender faktisk opp med å kjøpe en seng som passer bedre til en når de kjøper på nettet, enn når de kjøper i butikk! Mange gjør mer research og benytter seg av tjenester som Møbelnett for å finne den beste mulige sengen for deg!

Noen forslag til gode kontinentalsenger til en god pris!

Jupiter No. 1 – Kontinentalseng

Jupiter No. 1 er en danskprodusert kontinentalseng i høy kvalitet som utover lekkert design har fantastisk god komfort. Jupiter No. 1 er en enkel og stilren seng. Sengen er inndelt i hele 5 komfortsoner og er derfor bygget for å gi hele kroppen den ultimative støtte. Man kan få sengen både i medium fast og fast fasthet, så det er en seng som kan passe for flere kroppstyper og vektklasser. Sengen er 55 cm høy og gir en god luftighet i ethvert soverom og eventuel plass til oppbevaring under sengen.

Jupiter No. 1 Kontinentalseng koster ca. 13 000 norske kroner som dobbeltseng.

Jupiter No. 2 – Kontinentalseng 

Jupiter No. 2 er en kontinentalseng med multipocketfjærer og hele 5 komfortsoner. Sengen er designet or å gi hele kroppen støtte og passer også for folk i en øvre vektklasse. Hvis du er av en større størrelse og har bruk for litt ekstra komfort, kan Jupiter No. 2 være den riktige kontinentalsengen for deg. Sengen er designet for å gi best mulig støtte, også til tyngre personer. Utover komfort – er Jupiter No. « også designet for å være et lekkert soveromsmøbel. Sengen er luftig og høy og gir god mulighet for oppbevaring under sengen, hvis man har behov for det. Jupiter No. 2 blir produsert i Jylland, Danmark, med fokus på høy kvalitet i hvert eneste produksjonsledd. Sengen har også multipocketfjærer, hvilket betyr at det er 504 fjærer per kvadratmeter. Jupiter No. 2 er Jupiter No 1s storebror, og de deler samme flotte design. Jupiter No. 2 vil passe bedre til folk i en øvre vektklasse enn Jupiter No. 1.

Jupiter No. 2 koster ca 17.000 norske kroner som dobbeltseng.

EASE 180 Kontinentalseng

Ease 180 kontinentalseng i beige er en tidløs og elegang seng, som kan fås til en forholdsvis rimelig penge. Sengen finnes i flere farger og kan fås med eller uten en dekorativ sengegavl. Sengen gir en luksurøs hotellfølelse i rommet og er hele 58 cm høy og lett å stige inn og ut av.

Se flere kontinentalsenger her!

 Bergen by BN kontinentalseng

Bergen by BN er en av forhandlerens toppmodeller og er en fantastisk seng til en god pris! Bergen by BN er mye seng for pengene. Sengen har 5 komfortsoner og et overlag av latex. Sengen har også latex mellom fjærene, som øker fjærenes funksjon og gir forlenget levetid. Latex gir både bedre varmefordeling og kjøling. Samtidig gir sengen god støtte til både rygg og hofte, og det er derfor på sikt en god investering hvis du allerede har ryggproblemer eller gjerne vil unngå dem i fremtiden. Bergen by BN er en seng i en høy kvalitetsklasse til en lav pris. Madrassen er tilpasset så de fleste nordmenn vil kunne få optimal støtte og passer for folk i vektkategorier helt opp til 95 kg. Bergen by BN er designet spesielt til det nordiske marked og klima og blir håndlaget i Danmark.

Bergen by BN koster ca 19.000 kr som dobbeltseng.

Nordkap +95 kontinentalseng

I en litt høyere prisklasse finner vi Nordkap +95 hvor det er fokus på kvalitet og design. Du får gjennomgående dansk kvalitet til en fantastisk pris, og det er mye seng for pengene.

Sengen er spesielt utarbeidet for å kunne tilpasse seg optimalt til nettopp din kropp. Overmadrassen spiller en viktig rolle når man skal velge seng, derfor hører overmadrassen med i prisen når du kjøper Nordkap +95. Når du kjøper en Nordkap +95 kontinentalseng kan du velge mellom en celsius- eller latexovermadrass. De har en kjerne av enten latex eller memoryfoam. Hvis man har tendens til å bli varm om natten eller nattesvette, skal man velge en overmadrass i latex – da denne avkjøler og fordeler varme bedre enn memoryfoam, som blir varmt i løpet av natten. Begge typer overmadrasser former seg etter kroppen når du sover. Nordkap har i tillegg et ekstra madraslag som utover ta seg godt ut som soveromsmøbel, bidrar til å gi økt komfort når du sover. Sengen kan fås med eller uten sengegavl.

Sengerammen er konstruert i solid svensk furutre og alle materialer er av ypperste kvalitet, for å sikre en gjennomgående god seng.

Nordkap +95 koster ca. 26.000 norske kroner som dobbeltseng.

Den store søvnguiden – tips til bedre søvn

Sov bedre!  

Søvnfakta: 

  • Løser utfordringer
  • Lagrer minner
  • Koder inn rutiner
  • Forhindrer depresjon og overvekt 
  • Utvikler langtidsminnet

Visste du at hvis du er våken i 21 timer i strekk, har du reaksjonsevnen til en person med promille på èn? 

(Kilde: NRK) 

 

Alle må ha søvn for å kunne fungere optimalt! Det finnes utrolig mange myter om søvn. I denne søvnguiden avslører vi mytene og gir deg gode råd til bedre søvn! God søvn er nemlig helt essensielt for å fungere optimalt i hverdagen. Vi mennesker sover nesten en tredjedel av livet, så det sier nesten seg selv at søvnen er en viktig del av det å leve. Hvis man kommer inn i en lenger periode med insomnia og dårlig søvn, kan søvnmangelen påvirke deg kraftig både fysisk og psykisk. Derfor er det viktig at du tar den gode søvnen på alvor og gjør det du kan for å få sove optimalt.

Når vi sover prosesserer nemlig hjernen de inntrykkene vi har fått i løpet av dagen. Det er også helt nødvendig å sove godt for at kroppen skal restituere for eksempel etter mosjon. Vi kjenner vel alle følelsen av å ikke få sove en natt hvor man skal tidlig opp dagen etter. Jo nærmere tidspunktet for når vekkerklokken skal ringe kommer, jo mer stresset blir du og jo mindre får du egentlig sove. Hvordan skal man håndtere situasjoner some denne? Eller enda bedre, unngå situasjonen i utgangspunktet? Hva skal man spise for å sove bedre? Hvilke myter er sanne og falske? Dette, og mye mere, guider vi deg til i denne store søvnguiden. 

Legg bort mobilen – Gjør den siste timen skjermfri! 

Det første tipset kan også kanskje være det vanskeligste for mange. Vi er blitt helt avhengige av skjermbruk og forbinder telefonen med stress, men også med hygge. Mange av oss sjekker mailer, sms’er og sosiale medier rett før vi skal sove, men hvis du gjerne vil sove godt er ikke dette noen god ide. Det flimrende blå lyset fra skjermen sender signaler til hjernen om at den skal være våken og da blir det enda vanskeligere å får hjernen i sovemodus.

Det skadelige blå lyset har blitt nedsatt i de fleste nyere mobiltelefoner, men det er ikke vitenskapelig bevist om dette har hatt noen reell effekt. Det blå lyset hemmer utskillelsen av søvnhormonet melatonin og gjør det dermed vanskelige å sovne. Det er ikke bare lyset fra smartphone eller iPad som holder oss våkne, det er like mye stimulansen i hjernen av at ‘noe skjer’. Hvis vi leser opprørende nyheter eller ser noe som setter tankene i gang er hjernen ‘opptatt’ med stimuli og får vanskeligere med å fokusere på å få sove.

I følge den vitenskapelige siden videnskab.dk, kan dette sammenlignes med å lese en spennende kriminalroman rett før man skal sove eller se en skrekkfilm. Et studie fra 2016 viser at jo lenger du forbruker medier rett før sengetid, jo dårligere blir søvnkvaliteten. Derfor er det lureste å stoppe skjermbruk helt en time til en halvtime før du skal legge deg. Gjør den siste timen skjermfri! Les en bok, hør avslappende musikk, ta et varmt bad eller drikk noe varmt for å få slappe av, i stedet for å stresse hjernen med nyheter, oppdateringer i sosiale medier, film og blått lys. For noen kan det hjelpe å gjøre søvnen i seg selv, og forventningen opp til den, til et nytelsesmoment – tenk på søvn som noe du gleder deg til og ikke bare et nødvendig onde som skal overståes for å være i form dagen etter. 

Få en god døgnrytme – lag en rutine! 

På samme måte som man kan bryte dårlige vaner, kan man også oppbygge gode vaner. Dette gjelder også søvn. Kroppen er nemlig et utpreget vanedyr som kan venne seg til nesten alt. Hvis du lager en rutine hvor du står opp og legger deg til samme tid hver dag (også i helgene). På denne måten bidrar du til å skape en god døgnrytme så kroppen kan innstille seg på å sovne og våkne. Dette gjør at du sovner lettere, sover bedre og våkner mer uthvilt enn hvis kroppen skal omstille seg på nytt hver morgen og kveld.

Tips for å få en god døgnrytme: stå opp og legg deg til omtrent samme tid hver dag, også i helger og ferier. Få minst 30 minutter med dagslys om morgenen/formiddagen senest innen to timer etter du er stått opp. Ikke bli eksponert for sterkt lys (for eksempel på badet) hvis du skal opp midt på natten. Lag deg et sengetidsrituale som ikke inkluderer stimuli i form av film, tv, skjerm eller støy. Få alle distraksjoner ut av soverommet. Det gjør ikke noe hvis du våkner midt på natten, så lenge du sovner forholdsvis fort igjen. 

Søvnmyte: Kan man innhente søvnunderskudd? 

En kjent søvnmyte er at man kan innhente tapt søvn. Enten ved å sove mer på forhånd, for eksempel lørdag formiddag før en stor fest eller ved å sove ekstra lenge dagen etter. En av disse påstandende stemmer, men hvilken? Hvis du velger løsningen med å sove på forhånd, altså prøve å innhente søvnmangelen før den er inntrådt, vil det ikke gjøre noen forskjell på søvnunderskuddet. Det underskuddet du har opparbeidet deg ved å være oppe hele natten og ofre søvnen, vil fremdeles være der selv om du har sovet lenge dagen før. Det du derimot kan gjøre, er å gå for løsning nummer to – nemlig å sove ekstra lenge dagen etter. Hvis du sover ekstra lenge kan du kompensere for søvnunderskuddet du har oppbygget i løpet av natten. Den eneste måten å innhente søvnunderskudd på er med andre ord ved å opprette en god døgnrytme, hvor du sørger for å få nok søvn i samme tidsrom hver dag og kompensere hvis du kommer i søvnunderskudd. 

Tankeeksperiment: tenk på søvnen som et tog 

For noen kan det hjelpe med et tankeeksperiment. Man kan tenke på søvnen som et tog som kommer kjørende inn på perrongen. Når hjernen er klar til å sovne og utløser søvnhormonet melatonin, kommer toget. Hvis du er klar til å sove når hjernen sier at du er trøtt nok, kan du stige på toget og få en god natts søvn. Hvis du ikke rekker toget, skal du vente på neste søvntog – altså når hjernen er klar til å sovne igjen. Hvis du har en god søvnrutine kommer toget til samme tid hver kveld og du er klar til å stige på, fordi kroppen og hjernen samsvarer med når de er klare til å sove. 

Lys har innvirkning på søvnen 

Både dagslys og kunst lys har innvirkning på hvor godt du sover. Det er viktig å få nok dagslys i løpet av dagen for å fortelle hjernen at det er dag og på tide å være våken. På samme måte er det viktig å unngå for mye lys om kvelden så hjernen kan innstille seg på at det er på tide å sove. Hvis du konstant utsettes for blått lys fra skjerm, enten om det er smartphone, iPad eller datamaskin, påvirkes hjernen til å tro at det er dag og forstyrre prosessen hvor hjernen innstiller seg på at det nærmer seg leggetid. Derfor er det en god ide å redusere lys minst 30 minutter før du skal sove. Demp belysningen i stuen og ikke bli liggende i sengen med lyset på. 

En god seng er essensiell for god søvn 

Hvis du vil sove godt er en god seng alfa og omega. Mange vet ikke hvor stor innflytelse en god seng har på søvnen. En god seng påvirker liggestilling, kan motvirke ryggskader og skal være temperaturregulerende. På samme måte skal en god dyne og pute bidra til å opprettholde den riktige temperaturen gjennom natten og sørge for riktig liggestilling. Det er med andre ord et samarbeid mellom flere sengeelementer som utgjør en god seng. Kanskje flere elementer enn du egentlig er klar over. 

Unngå koffein og alkohol 

Kveldskaffen kan faktisk gjøre at du sovner hele 40 minutter senere enn du ville gjort, hvis du ikke hadde drukket den. Koffeinet blir nemlig i blodet og påvirker våkenhet mye lenger enn du kanskje tror. Om akkurat hvilket tidspunkt du skal slutte å drikke koffein på hver dag, strides de lærde, men det anbefales at man ikke drikker koffeinholdig drikke etter kl 16-17 eller aller senest kl 18 for å sikre best mulig søvn.  

(Kilde: Psykiatrifonden) 

Stå opp hvis du ikke får sove!

Det er bedre å stå opp og gjøre en avslappende aktivitet enn å bli liggende søvnløs i timevis og bli mer og mer stresset over at du ikke får sove. Det kan for eksempel være å lese en bok eller høre på noe avslappende musikk. Unngå for mye lys, så hjernen ikke går i stå opp-modus og gjør en aktivitet som ikke er for stimulerende. Når du begynner å bli trøtt kan du prøve å sove igjen. Grunnen til at det er lurt å stå opp i stedet for å bli liggende i sengen er at hjernen ikke skal forbinde sengen med ikke-søvn. Man skal oppdra hjernen til å gå i sovemodus og dermed utløse søvnhormonet, når man er i sengen. 

Soverommets innredning har noe å si for søvnen! 

Hvis du vil skjermes for lys kan det være en god investering med noen gode blendingsgardiner. Hvis du skjermer soverommet for lys, ligger du ikke våken på lyse sommernetter eller våkner for tidlig når solen står opp. Hva slags gardiner du har, og hvilke lysforhold du har på soverommet har altså noe å si for søvnkvaliteten. Det er også lurt å slukke lyset på soverommet når du går inn for å legge deg, så du ikke gir hjernen lyssignaler om at den skal være våken. Dette bremser produksjonen av søvnhormonet melatonin som er altavgjørende for at hjernen går i sovemodus. Temperatur på soverommet er også viktig. Det beste er å sove i et forholdsvis mørkt og kaldt rom så du ikke blir for varm i løpet av natten. Det er viktig at man forbinder soverommet med søvn og ikke bruker soverommet til alt mulig annet som ikke er søvnrelatert. Hvis du ikke får sove, gå derfor inn i et annet rom og gjør en annen aktivitet. 

Ikke anstreng deg for å sove!

Dette er kanskje det aller vanskeligste for de fleste, nemlig ikke å anstrenge seg for å få sove. Det kan være nesten umulig å ikke tenke på at man trenger mest mulig søvn hvis man skal tidlig opp om morgenen dagen etter, kanskje skal man rekke et fly eller et viktig møte og ønsker å være uthvilt og ha overskudd. Man kan ligge og anstrenge seg for å bli trøtt eller sove. Da kan det være utrolig frustrerende når man ikke får sove. Det at man stresser over at man ikke får sove kan også bidra ytterligere til å holde en våken. Det kan også være lurt å unngå bruk av sovemedisin og søvnmidler over lenger tid da dette kan forstyrre søvnen ytterligere. Det er også lurt å unngå alkohol som sovemiddel. Alkohol kan gjøre det lettere å sovne, men søvnkvaliteten blir til gjengjeld dårligere.